1 van Ons van Engel & Surya is WEEFF Top Favoriet

28 juni 2020 20:19

De Hoornse rapper Engel, een van onze muzikale West-Friese helden, heeft een nieuw liedje uitgebracht. 1 van Ons is een samenwerking met de Amsterdamse rapper Surya. We roepen ‘m deze week uit tot onze nieuwe WEEFF Top Favoriet!

Het liedje is eigenlijk al elf jaar oud, Engel bracht het nummer in 2009 namelijk al solo uit. Nu, in 2020, besloot de rapper de track in een nieuw jasje te hijsen. “Tony, mijn DJ (DJ Native, red.) heeft het nummer een beetje opgepimpt.” Dit deed hij al eerder voor liveshows. Engel legt uit dat ze de muziek goed konden meenemen naar deze tijd. “Het is niet echt muziek waar heel erg een jaartal aan vast zit.” De Amsterdamse rapper Surya, net als Engel lid van hiphopcollectief ’t Gilde, was altijd al fan van het nummer. Het idee voor het maken van de remake van het nummer lag er al een tijdje. “Ik vond het nu een mooi moment om dat te doen”, vertelt Engel. 

Solo artiest 

Engel bracht vier albums uit samen met Just. Met hem vormde Engel een rap duo. “Mensen kennen mij vooral daarvan.”  Dat overschaduwde en beetje zijn solo werk. “Toen besefte ik wel dat ik blijkbaar veel muziek heb uitgebracht wat mensen nog niet kennen.” Engel kwam toen op het idee om zijn nieuwe skills mee te nemen en te gebruiken bij oudere nummers. “Voor het grootste gedeelte van de luisteraars zal het als nieuwe muziek klinken.”

Plannen volgend jaar

Ook geeft Engel al wat weg over plannen voor volgend jaar. De rapper brengt zijn muziek uit onder zijn eigen label Engelland. “In 2021 proberen we iets met het gehele label te doen. Het idee is om in 2021 een Engelland labelalbum uit te brengen. Een verzamelalbum.” Dit wil hij doen met een groep mensen die dit echt gaan maken met liefde voor muziek. “Ik wil eigenlijk de mensen belichten die super goed zijn, maar normaal een beetje ondergesneeuwd worden door de ‘grote’ en bekende hiphopnamen.” 

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

‘1 van Ons’ van Engel & Surya, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Uitzending – 27 juni 2020

Engel besloot zijn nummer 1 van Ons na bijna elf jaar opnieuw uit te brengen. Jorik belde hem op.

Engel heeft een nieuwe single

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844