10-jarige Arturo betrapt inbreker op heterdaad: “Er stond een man in de woonkamer”

21 december 2021 20:30

Terwijl de 10-jarige Arturo afgelopen zaterdag op de bank lag te slapen, werd hij wakker van het geluid van brekend glas. Toen hij opkeek, zag hij een inbreker in de woonkamer staan. De jongen schakelde direct zijn stiefvader in en belde de politie. De politie in Hoorn noemt Arturo een held en overhandigde hem een certificaat en een chocoladereep. 

“Ik lag te slapen op de bank en ik werd wakker omdat iemand een gat in het raam had gemaakt”, vertelt Arturo. Ineens stond hij oog in oog met een inbreker. De man in de woonkamer sprak hem aan, “You sleep?” Arturo ging vervolgens snel naar boven om zijn stiefvader Eugene te waarschuwen. “In eerste instantie dacht ik dat hij droomde”, zegt Eugene. “Maar er stond dus echt een man in de woonkamer.”

Barbecue en golfclubs

Toen Eugene beneden aan de man vroeg wat hij in zijn huis deed, gaf hij daar geen antwoord op. “Hij sprak geen Nederlands en was verward. Het bleek later dat hij vuur wilde hebben, om de barbecue in de schuur mee aan te steken.” Waarschijnlijk had de man eerder al een tijd in de schuur rondgesnuffeld, om vervolgens met een van de golfclubs die daar lag in te breken in het huis. Eugene hield de man in bedwang en ondertussen belde Arturo de politie, die binnen enkele minuten ter plaatse was.

Heldendaad

Naar aanleiding van zijn heldendaad kreeg Arturo van de politie een Certificaat van Heldhaftigheid en een chocoladereep. “De oorkonde hangt inmiddels op zijn kamer en de chocola is zelfs al op”, zegt Eugene. Arturo ziet zichzelf niet als een held, maar heeft zijn certificaat wel trots aan alle buurjongens laten zien. Slapen op de bank zal hij voorlopig niet meer doen. “We zijn in ieder geval blij dat het met een sisser afgelopen is”, aldus Eugene.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405