‘100.000 euro aan schade’ voor monumentaal pand door beschonken bestuurder

8 januari 2022 16:30

Bijna een maand geleden ramde een beschonken bestuurder met zijn auto tegen het monumentale pand in Bovenkarspel. De eigenaren hadden vlak daarvoor net de betonnen vloer gelegd, toen de auto voor een grote ravage zorgde. De kosten voor de brokkenpiloot zijn inmiddels flink opgelopen. “De verzekering schat dat de schade tot zo’n 100.000 euro kan oplopen.”

Marcel schrok van het ongeluk

De impact van de botsing is nog steeds duidelijk zichtbaar bij de voorgevel van het monumentale pand, dat aan de de Hoofdstraat ligt. Voor mede-eigenaar Marcel Rietbergen heerst er nog steeds een gevoel van ongeloof. “Het is heel heftig wat een auto kan aanrichten, maar aan de andere kant; blij dat het steentjes zijn en geen mensen.”

“We hebben redelijk kunnen praten met de 20-jarige en zijn ouders, maar hij heeft wel echt een groot probleem”

marcel rietbergen, mede-eigenaar

Doordat het pand een gemeentelijk monument is, moet alles herbouwd worden met originele spullen. “Hierdoor lopen de kosten flink op”, vervolgt Rietbergen. “Ook moeten we op zoek naar meerdere aannemers en dat is lastig in deze tijd.” De mede-eigenaar heeft onlangs, op initiatief van de brokkenpiloot, een gesprek gehad. “We hebben redelijk kunnen praten met de 20-jarige en zijn ouders, maar hij heeft wel echt een groot probleem. Ik hoop dat ze een manier gaan vinden om de schade te betalen.”

Tekst gaat verder onder video.

Het gat in de gevel zal voorlopig nog wel even blijven. “Het zal nog wel wat tijd in beslag nemen”, aldus Rietbergen. “Ik hoop dat het rond de zomer weer een beetje vorm gaat krijgen.” Intussen is er voor de mede-eigenaar nog genoeg te klussen aan het monumentale pand en blijft hij kijken naar de positieve dingen. “Met een harde klap is onze droom eventjes opgeschoven, maar we laten ons niet uit het veld slaan.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
šŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
šŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
šŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
šŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405