’17’ van multi-instrumentalist Melle is deze week de WEEFF Top Favoriet

10 september 2023 12:07
Bron: MELLE

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Melle weet als geen ander de betovering van muziek vast te leggen in eerlijke en organisch klinkende nummers. Zijn nieuwe single is een krachtig en emotioneel nummer over jong en zorgeloos zijn. En daarom is ’17’ deze week de WEEFF Top Favoriet.

Melle’s muziek valt te omschrijven als indie-pop of indie-folk. Zijn repertoire varieert van intieme, akoestische ballades die doen denken aan artiesten als Phoebe Bridgers en Sufjan Stevens, tot energieke popsongs die klinken als Sam Fender en Coldplay.

Wat Melle onderscheidt, is zijn indrukwekkende collectie ongebruikelijke instrumenten, waaronder een tzouras, balalaika, theremin, taishogoto, citer en nog vele anderen. Op zijn aankomende album bespeelt hij maar liefst 23 verschillende soorten. Deze analoge sfeer komt ook terug in zijn foto’s en video’s, omdat zijn grote passie naast muziek het werken met ouderwetse, vintage camera’s is.

Meest geboekte act van het jaar

In de afgelopen jaren wist Melle flink wat aandacht te trekken met zijn prestaties. Hij won zowel de ‘Nobel Award Leiden’ als ‘Mooie Noten’. Zijn single ‘On The Road’ belandde in de Spotify’s Viral 50 NL hitlijsten en zijn hit ‘Run Run’ kon niet worden genegeerd op de nationale radio. Bovendien nam hij deel aan het Nederlandse reizende festival ‘Popronde’, waar hij een van de meest geboekte acts van dat jaar werd, opende voor de Britse zanger Charlie Winston en zijn eigen show in Cinetol in Amsterdam uitverkocht.

Hierna dook Melle de studio in om nieuwe muziek te schrijven en op te nemen. Zijn nieuwe single ’17’ is een krachtig en emotioneel nummer over jong en zorgeloos zijn. Melle kijkt terug op middelbare schoolfeesten en het begin van zijn relatie.

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405