Enkhuizer IJsclub zakt bijna door het ijs

15 januari 2020 12:20

ENKHUIZEN – Het is eigenlijk een bijzonder moment om het over schaatsen te hebben op natuurijs, want de vorst is nog ver weg. Alleen is dit juist het grote probleem voor de Enkhuizer IJsclub, die met het voorbestaan bedreigd wordt.

Het is alweer vijf jaar geleden dat er voor het laatst op de Enkhuizer ijsbaan geschaatst werd. En toen was die ook nog eens slechts een paar dagen open. Door het uitblijven van fatsoenlijke winters daalde het aantal leden hard de afgelopen jaren hard.

“We hadden er 1.500 en nu nog maar 400”, vertelt voorzitter Jur Visser. Nu redden ze het nog, maar als het aantal leden nog verder zakt is het einde in zicht voor de 130 jaar oude vereniging.

De vereniging is wel hard bezig om te zorgen dat het probleem bekend wordt in Enkhuizen. Zo zijn er in de nieuwbouwwijk Kadijken  duizend folders verspreid om aan nieuwe leden te komen. Er zijn al een paar nieuwe aanmeldingen binnen gekomen, maar nog niet genoeg. “Eigenlijk moeten we weer naar de 800 toe. Dus ik zou zeggen meld je aan en steun de vereniging. Het kost maar acht euro per jaar. Het is de oudste vereniging van Enkhuizen, die laat je toch niet verloren gaan?”

Uitzending – 13 januari 2020

Het is eigenlijk een bijzonder moment om het over schaatsen te hebben op natuurijs, want de vorst is nog ver weg. Alleen is dit juist het grote probleem voor de Enkhuizer IJsclub, die met het voorbestaan bedreigd wordt. Wij spraken met Jur Visser van de Enkhuizer IJsclub over het probleem en de eventuele oplossing.

Enkhuizer Ijsclub opzoek naar leden

Voor informatie over het steunen van de IJsclub Enkhuizen, kijk je op de www.enkhuizerijsclub.nl