18-jarige Amsterdammer gewond na schietpartij bij station Kersenboogerd

13 september 2023 13:45
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Bij een schietpartij aan de Rijnweg (nabij station Kersenboogerd) is afgelopen dinsdagavond een 18-jarige Amsterdammer gewond geraakt. Dat meldt de politie.

De schietpartij vond gisteravond rond 19.10 plaats. In eerste instantie was de melding dat het incident bij de Van Dedemstraat nabij station Hoorn had plaatsgevonden, maar dit bleek niet zo te zijn. Het slachtoffer heeft zich daarna per trein verplaatst. Hoe het nu met hem gaat, is nog niet duidelijk. 

De politie heeft met honden gespeurd rondom het station en in de wijk, maar kon op dat moment nog geen verdachten aanhouden. Van de voortvluchtige verdachten, beiden rond de 18 en 19 jaar, is wel een signalement bekend.

Het gaat om lichtgetinte jongens, tussen de 1,70 en 1,85 meter lang, en hebben kort, blond haar. Eén van de jongens droeg een felgeel trainingspak, blauw tasje en een zwarte pet. De ander droeg een zwart trainingspak met capuchon.

De politie is nu op zoek naar extra getuigen en camerabeelden, bijvoorbeeld van een dashcam of deurbelcamera.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844