25-jarige man bedreigd in Oosterblokker bij overval, politie zoekt drie verdachten

20 april 2023 11:50
Bron: AT5 / Luuk Koenen

Een 25-jarige man uit de gemeente Drechterland is gisteravond bedreigd in Oosterblokker. Toen het slachtoffer bij zijn woning aan de Eenhoorn kwam zag hij drie onbekende mannen staan, die hem bedreigden met een voorwerp dat mogelijk een vuurwapen is. De 25-jarige man raakte niet gewond. De politie zoekt naar camerabeelden en getuigen.

Politie stock algemeen politieauto

De drie verdachten stonden gisteravond rond 18.40 uur in de Eenhoorn in Oosterblokker, toen de man thuis kwam. Op het moment dat hij zijn woning binnen wilde stappen werd hij door twee mannen belaagd.

Een van van hen richtte daarbij een mogelijk vuurwapen op het slachtoffer. De Oosterblokker probeerde deze van zich af te schudden, en sloeg daarbij één van de verdachten in het gezicht. Hierna zijn de verdachten in een nog onbekende richting gevlucht.

De politie heeft onderzoek gedaan, maar kon de verdachten bij de zoektocht niet vinden. De 25-jarige man raakte niet gewond bij dit incident, maar is wel erg geschrokken.

Signalement verdachten

Er wordt gezocht naar drie verdachten, waarvan een duidelijk signalement ontbreekt. Een verdachte heeft een donkere huidskleur en droeg tijdens de bedreiging zwarte handschoenen en een zwarte jas. De ander heeft een lichte huidskleur, en droeg een grijze broek. 

De politie is op zoek naar getuigen en hoopt op camerabeelden uit de buurt waarop de verdachten staan.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844