25-jarige man uit Hoorn langer vast na opzettelijke aanrijding ‘pepernotenruzie’

23 november 2022 17:18

De man uit Hoorn die verdacht wordt van het opzettelijk aanrijden van een 14-jarige jongen afgelopen zondag, blijft twee weken langer vast zitten. Dat maakt de rechtbank bekend. De ruzie tussen de twee onstond na het gooien van pepernoten, zei een ooggetuige eerder tegen NH Nieuws.

De  jongen uit Hoorn werd eerst aangereden en vervolgens werd het slachtoffer onder meer geschopt. De vrouw, die het voorval aan de Gerrit Achterberghof/Maasweg in Hoorn heeft zien gebeuren, heeft gezien hoe de jongen op de stoep werd aangereden.

“Ik zag hem door de lucht vliegen en hij belandde op de motorkap van de auto. Daarna kreeg hij nog twee trappen. Op het moment dat mijn vriend uitstapte en begon te roepen, vluchtte de man. Ik denk dat hij schrok. Toen heb ik snel 112 gebeld.”

Volgens een jongen die samen met het slachtoffer was, was een incident met pepernoten de aanleiding voor de heftige gebeurtenis. “Ze hadden bij een supermarkt pepernoten naar de auto van die man gegooid en die heeft ze daarna blijkbaar achtervolgd.” Maar dat kon de politie niet bevestigen. Niet veel later na de aanrijding, werd de 25-jarige man aangehouden. 

De schrik zat er bij de getuige goed in. “Je denkt ook: wat zou er zijn gebeurd als we een minuut later waren gekomen?” De politie onderzoekt de zaak. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405