32-jarige man uit Koggenland aangehouden na inval bij autohandel

19 mei 2021 08:22

De politie heeft gistermiddag diverse spullen in beslag genomen tijdens een inval in een pand van een autohandelbedrijf aan de Dijkweg in Andijk. De actie was in samenwerking met de gemeente Medemblik en de douane. De spullen, waaronder een aantal campers, zijn volgens een politiewoordvoerder gestolen. Inmiddels is een 32-jarige man uit de gemeente Koggenland opgepakt.

Al een langere periode heeft de politie verdachte panden die zijn gevestigd op het industrieterrein in Medemblik op het oog. Bij de politie zijn meerdere signalen binnengekomen van wietplantages, criminele netwerken en andere ongeregeldheden op deze locatie. Die signalen hebben geleid tot het onderzoek.

De politie werd ondersteund door specialisten van de forensische opsporing, het landelijk informatiecentrum voertuigcriminaliteit en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Het onderzoek was voor burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik, waar Andijk onder valt, aanleiding om de loodsen onmiddellijk te sluiten.

Gestolen voertuigen, onderdelen en gereedschap

In de loods werden diverse onderdelen aangetroffen die afkomstig waren van gestolen voertuigen, onder meer motorblokken en onderdelen van minimaal vijf gestolen campers en busjes. Enkele onderdelen waren al op een andere auto gemonteerd.

Ook stonden er drie gestolen boten. Ook is een grote hoeveelheid gereedschap in beslag genomen, wat gedeeltelijk kan worden gelinkt aan een inbraak uit een bestelbusje in West-Friesland. 

Een 32-jarige man uit de gemeente Koggenland is door de politie aangehouden in verband met de vondst. De politie heeft de zaak verder nog in onderzoek.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844