32-jarige man uit Koggenland weer vrij na politie-inval bij autohandel Andijk

21 mei 2021 16:00

De 32-jarige man die dinsdag werd gearresteerd bij de politie-inval aan de Dijkweg in Andijk, is weer op vrije voeten. Hij is nog wel verdachte in de zaak, laat de politie weten. Bij de inval werden gestolen boten, campers en gereedschappen gevonden. 

Al een langere periode heeft de politie de verdachte panden die zijn gevestigd op het industrieterrein in Medemblik op het oog. Bij de politie kwamen meerdere signalen binnen van wietplantages, criminele netwerken en andere ongeregeldheden op deze locatie. Die signalen hebben geleid tot het onderzoek.

Gestolen

In de loods op het terrein werden diverse onderdelen aangetroffen die afkomstig waren van gestolen voertuigen, onder meer motorblokken en onderdelen van minimaal vijf gestolen campers en busjes. Ook stonden er drie gestolen boten en is er een grote hoeveelheid gereedschap in beslag genomen.

Het onderzoek was voor burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik aanleiding om de loodsen onmiddellijk te sluiten. 

Of er nog andere verdachten in beeld zijn, wil de politie niks over zeggen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844