Vier katten in korte tijd overleden: “Ze at niet en ik wist meteen, dit is dát gif”

19 maart 2023 17:30

In Enkhuizen is deze week een vierde kat plotseling overleden. De buurtbewoners vermoeden dat iemand de katten bewust vergiftigt. Katten komen schuimbekkend, suf en zonder eetlust thuis. De baasjes durven hun kat in de Bomenbuurt niet meer buiten te laten.

De kat van Nadja Sandkuhl overlijdt eind februari dit jaar. Kat Gerrit van 8 maanden komt schuimbekkend thuis en wil niet eten en drinken. Bij de dierenarts blijkt dat zijn nierwaarden te hoog zijn en geeft de dierarts aan, dat het waarschijnlijk gaat om een bijtende vloeistof. Diezelfde dag is Gerrit overleden. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Kat Gerrit

Via via hoort Nadja in de buurt nog meer verhalen van katten en poezen die zijn overleden met gelijke symptomen. Buurvrouw Marina haar poes Kitty is twee dagen geleden ingeslapen met dezelfde symptomen. 

Daarnaast heeft Marina nog vier katten. Ook Nadja heeft nog één poes en die houden ze nu allen voor de zekerheid binnen. Beide dames willen dit verhaal graag delen in de hoop dat iedereen goed oplet en dat snel duidelijk wordt hoe dit zit en waar de katten dan zo ziek van worden. “We hebben in de straat gekeken of we iets van koelvloeistof zien liggen, maar ik denk dat iemand dit expres doet”, zegt Marina.  

Bekijk onderstaand het gesprek terug dat Nadja en Marina op de radio hadden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405