40MM kan de hele maand worden gelopen

12 mei 2022 11:54
40MM - Chantal Dijkstra

De 40MM vindt dit jaar voor de 49e keer plaats. Het evenement staat inmiddels bekend als de best verzorgde wandeling van Noord-Holland. “Bij elke stempelpost zijn er leuke en lekkere dingen. Zelfs de pannenkoeken zullen klaarstaan,” aldus Vok Manshanden, de voorzitter van de stichting.

28 mei kan er vanaf 7 uur ’s morgens gestart worden voor de route die langs Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout, Oosterleek en Hem gaat. “Een hele mooie route dwars door de dorpen heen,” vertelt Vok Manshanden. Naast deze 40 kilometer lange wandeling zijn er routes van 10 en 24 kilometer. Ook is er een speciale kinderroute. Inschrijven voor de verschillende routes kan digitaal.

Wie 40 kilometer wandelen toch wel heel ver vindt, kan de afstand over meer dagen verspreiden. “Het laatste stukje kun je dan bijvoorbeeld wel op de dag zelf lopen,” vertelt Manshanden.

Strenge controle op besteding sponsorgeld

Met het geld dat met de sponsortocht bij elkaar wordt gelopen, wordt veel in educatie geïnvesteerd. Onder andere in Indonesië, Kenia en Chili. De lokale organisaties moeten bekendmaken waaraan het geld is besteedt. “Die controle zitten we heel streng op. Ik durf te zeggen dat wij als bestuur voor 100% weten waar het geld heengaat,” aldus Vok Manshanden.

Jubileumeditie in 2023

Omtrent het jubileumjaar in 2023 waarin de 50e 40MM plaatsvindt zijn de plannen nog heel erg pril. “De eerstvolgende wandeling die is belangrijk. Daarna gaan we nadenken over wat we volgend jaar gaan doen.” Iedereen die hier ideeën over heeft wordt opgeroepen dit kenbaar te maken via info@40mm.nl. “En ook als je nog wat tijd over hebt op 28 mei. Er is altijd wel wat te doen. En daarnaast is het een hele leuke dag waarop verbinden, samenwerken en zorg dragen centraal staat.”

Uitzending – 7 mei 2022

De 40MM kan de hele maand mei weer worden gelopen

40MM kan de hele maand mei weer worden gelopen

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405