45 Oekraïense weeskinderen verhuizen naar Grootebroek: “Hulp gezocht”

18 mei 2023 12:01
Bron: Vrijwilligerspunt Westfriesland

In juni verhuizen 45 Oekraïense kinderen naar het voormalige weeshuis De Schuilhoeve in Grootebroek. Sinds de oorlog in Oekraïne uitbrak, worden zij in Nederland opgevangen. Maar het pand waar ze nu nog zitten, wordt gesloopt. Het gaat om kinderen met een lichamelijke en verstandelijke beperking of die door omstandigheden niet bij hun ouders kunnen wonen. 

Op 19 juni vindt de verhuizing plaats. Alles moet in één dag gebeuren. En dus wordt er door Vrijwilligerspunt Westfriesland gezocht naar een groot aantal vrijwilligers die wil helpen met het uitladen van de spullen en het inrichten van het weeshuis.

Toen de oorlog vorig jaar begon, zijn alle kinderen van het weeshuis in Oekraïne samen met hun Oekraïense begeleiders naar Neder Betuwe verhuisd. “Om de verhuizing naar hun nieuwe huisvesting snel en soepel te laten verlopen, zoeken wij vrijwilligers die in Grootebroek willen helpen met het uitladen van de spullen en inrichten van het weeshuis. We hebben dus veel extra handjes nodig”, zegt Klaas-Jan Groot van het Vrijwilligerspunt Westfriesland. 

Extra handen voor later

Niet alleen voor de verhuizing, maar ook voor de periode erna, wordt er gezocht naar vrijwilligers. Bijvoorbeeld bij het organiseren van sport- en spelactiviteiten voor de kinderen. 

Klaas-Jan Groot: “Maar ook praktische hulp zoals helpen bij het bestellen van de boodschappen of het wegwijs maken in de omgeving. De alledaagse werkzaamheden worden door de professionele Oekraïense begeleiders opgevangen.”

Vrijwilligerspunt zorgt voor de coördinatie. Iedereen die zijn steentje wil bijdragen, kan dat doen via het aanmeldformulier op de website van het Vrijwilligerspunt

Weeshuis Zesstedenweg Grootebroek

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844