5 vragen aan zangeres Emma Koning: “Zingen zit in mijn bloed”

8 augustus 2023 14:58
Door Liza Trap
Bron: WEEFF/Liza Trap

De 22-jarige zangeres Emma Koning is opgegroeid in De Goorn. Op 2 september zal zij optreden tijdens het Zomerpop festival in Opmeer. Wij zijn erg nieuwsgierig naar haar verhaal en daarom heeft onze verslaggeefster, Liza Trap, haar vijf vragen gesteld.

Op zevenjarige leeftijd begon Emma door haar ouders met pianoles. “Achteraf ben ik daar ontzettend blij mee. Ze steunen me bij elke nieuwe single en geven feedback wanneer ik aan een nieuw liedje werk.” Haar moeder biedt ook hulp als Emma vastloopt bij het schrijven van teksten.

Tekst gaat verder na de video.

Zingen zit in het bloed

Emma’s moeder is lid van de band ‘Wel Oké’, samen met drie andere zangeressen. Haar vader was vroeger toetsenist, maar luistert tegenwoordig vooral naar muziek. “Dankzij hem heb ik een goede muzieksmaak”, zegt Emma.

Zelf speelt ze ook nog toetsen in de band ‘F6’, waar ze voornamelijk pop-, rock- en soulcovers spelen. Bovendien heeft ze al internationale ervaring opgedaan. Tijdens haar verblijf in Amerika heeft ze, naast haar stage als restaurantmanager in het Hilton President Hotel in Kansas City, talloze studiosessies gehad.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405