79 extra sociale huurwoningen voor Hoornse wijk Grote Waal vanaf 2025

15 december 2022 09:00
Impressie-nieuwbouw-Pelmolenpad

Woningcorporatie Intermaris, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en gemeente Hoorn hebben een overeenkomst gesloten over de ontwikkeling van het Pelmolenpad. De partijen hebben afgesproken om 610 duurzame huur- en koopwoningen te bouwen. Het programma bevat 121 sociale huurwoningen, 117 sociale koopwoningen, 165 middeldure koopwoningen en 207 vrije sector koopwoningen. Ook komen er twee bovengrondse parkeervoorzieningen voor de bewoners. Door de sloop van 42 woningen en zes garageboxen aan de Zuiderkruisstraat in Hoorn komen er per saldo 79 sociale huurwoningen bij.

Mensen met een bruto gezamenlijk inkomen niet hoger dan € 45.014 per jaar (per 1 januari 2022) komen in aanmerking voor een sociale huurwoning. Als alleenstaande mag het bruto inkomen niet hoger zijn dan € 40.765. Dit meldt Gemeente Hoorn op haar website. Sociale koopwoningen hebben volgens de website Indebuurt gemiddeld een koopprijs tot € 203.000. Van middeldure koopwoningen ligt de prijs doorgaans gemiddeld tussen € 203.000 en € 325.000.

Voor startende een- en tweepersoonshuishoudens

Intermaris directeur-bestuurder Cees Tip laat weten dat de 121 sociale huurwoningen bedoeld zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens uit de groep startende woningzoekenden. De partijen willen een groen en autoluw woongebied maken. Naast openbare parkeerplaatsen, komen er twee gebouwde parkeervoorzieningen. De openbare parkeerplaatsen zullen deels ook beschikbaar zijn voor bezoekers aan de stad, laat woordvoerder Sylvia Doodeman van de gemeente Hoorn weten. Welk parkeertarief hierop van toepassing zal zijn is nog niet bekend. Door deze parkeergelegenheid kan de rest van het gebied volgens gemeente Hoorn autoluw worden ingericht met aandacht voor veel groen. De fietser en wandelaar krijgen daarbij ruim baan.

Naar verwachting kan de raad in februari 2023 een besluit nemen over het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Pelmolenpad. Verwacht wordt dat de bouw midden 2024 kan starten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405