Actie tegen motorverbod op de Zuiderdijk

30 maart 2021 09:12

De Motorrijderactiegroep (MAG) heeft afgelopen zondag actie gevoerd tegen een motorverbod op de Zuiderdijk, tussen Hoorn en Enkhuizen. Omwonende van de dijk ervaren veel geluidsoverlast van de motoren en willen daarom een motorverbod in de weekenden van maart tot oktober. 

Wij spraken met Vera de Bruijn van de Motorrijderactiegroep (MAG) over de actie: “Een verbod verplaatst het probleem naar de dorpjes rondom de dijk”. De MAG ziet de oplossing in handhaving. “Nu moeten de goede onder de kwade lijden”, vertelt Vera. Er werd positief gereageerd op de flyer-actie en hiermee hoopt de MAG steun te krijgen zodat ze mee mogen praten in de gemeente, want op dit moment voelen zij zich niet gehoord. 

Uitzending – 29 maart 2021

De Motorrijder Actie Groep (MAG) heeft afgelopen zondag actie gevoerd tegen een motorverbod op de Zuiderdijk, tussen Hoorn en Enkhuizen. Wij spraken met Vera de Bruijn van de Motorrijder Actie Groep (MAG) over de actie.

Motoren op de Zuiderdijk

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 - 18:00 uur
Rob de Greeuw - Thuis in West-Friesland
16:00 - 18:00 uur

WEEFF TV