A Good Year Without You van Krystl is WEEFF Top Favoriet

5 december 2020 19:45
Krystl

Zangeres Krystl is terug met nieuwe muziek! Vorige maand verscheen haar nieuwe solosingle A Good Year Without You. De eerste nieuwe solomuziek in drie jaar. Wij zijn fan: de single is de hele week extra vaak te horen als WEEFF Top Favoriet.

Drie jaar geleden kwam de zangeres voor het laatst met een tweetal singles. De jaren daarna was ze vooral druk met een uitstapje naar een ander genre. Samen met Elske DeWall en Rachèl Louise vormde Krystl sinds 2018 de band The BlueBirds, uit een gedeelde voorliefde voor country- en americanamuziek. De band kwam met een aantal covers en uiteindelijk ook met een eigen album.

Nieuwe single

Het samenwerkingsproject moet nu even pas op de plaats maken. Krystl kondigde in september al aan dat er nieuwe solomuziek in de maak was. De nieuwe single gaat over het einde van de vorige relatie van de zangeres. “De song gaat over mijn break-up, die leidde tot nieuwe inzichten, nieuwe dromen en geluk”, schrijft ze op Instagram. Of dit ook een voorbode is voor een nieuw album, dat is nog onduidelijk. Haar laatste album is ondertussen alweer zeven jaar oud.

En is de liefde tussen The BlueBirds dan nu voorbij? Nee hoor, Rachèl Louise schreef zelfs mee aan Krystl’s nieuwe single. En het trio werkt al aan een tweede album, wat volgend jaar uit moet komen. Op die plaat willen de zangeressen samenwerken met negen verschillende vrouwen. Want “we vinden het altijd best wel gek dat er zo weinig wordt samengewerkt in de muziekwereld door vrouwen”, besluiten ze in een video op social media.

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

A Good Year Without You van Krystl, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Foto: Flickr // Yornik Heyl 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405