A7 weer helemaal vrijgegeven na boerenprotest: ‘Stuk sneller gegaan’

28 juli 2022 06:34

De A7 in Noord-Holland is weer helemaal vrijgegeven. Vanochtend zijn er ter hoogte van Lambertschaag hooibalen en banden gedumpt en daarna in de brand gestoken. De snelweg werd tijdelijk in beide richtingen gesloten. Bij het opruimen stuitte de brandweer ook nog op asbest. Inmiddels is alles weer opgeruimd. 

Alleen de afrit naar Medemblik richting Hoorn is nog afgesloten. Dat laat Diederik Fleuren, woordvoerder van Rijkswaterstaat, weten aan NH Nieuws. “In tegenstelling tot de eerdere berichten is het wel een stuk sneller gegaan”, licht Fleuren toe. “Het kan zijn dat het maar heel weinig asbest is geweest, dan is het snel opgeruimd.”

Boerenprotest

De politie kreeg iets voor half vijf de melding van de branden binnen. De hooibalen en banden zijn op de A7 ter hoogte van Lambertschaag gedumpt.

De acties maken deel uit van het boerenprotest tegen stikstof. Gisteren blokkeerden de boeren ook meerdere snelwegen in het land met hooibalen, asbest en autobanden. De politie laat weten graag in contact te komen met mensen die iets gezien hebben over de dumpingen.

Brandende hooibalen op A7

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405