Aanhanger krijgt klapband op A7, twee personen voor controle naar ziekenhuis

19 mei 2023 10:31
Bron: Inter Visual Studio

Op de snelweg A7 is gisteravond een ongeluk gebeurd tussen twee auto’s en een aanhanger. Door een klapband raakte het voertuig met aanhanger van de weg. Een achterliggende bestuurder, die mogelijk gedronken had, botste achterop. Twee personen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur, meldt een politiewoordvoerder. Door een nog onbekende reden kreeg de aanhanger een klapband. Hierdoor moest de 52-jarige bestuurder uit de gemeente Hoorn uitwijken naar een oprit van de A7, ter hoogte van Avenhorn.

Een automobilist die achter het voertuig reed zag dit te laat, waardoor hij er achterop botste. Deze 53-jarige man uit Koggenland reed samen met een 62-jarige man uit de gemeente Hoorn. Beide personen raakten niet gewond, maar zijn wel voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Een blaastest bij de bestuurder leverde een positieve uitslag op, waardoor er nog een bloedtest afgenomen is door de politie. De uitslag hiervan is nog niet bekend, meldt een woordvoerder.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405