Aanschuifbuffet helpt tegen eenzaamheid: “Ik zit thuis altijd alleen”

2 maart 2022 12:00
Bron: Sander Huisman / WEEFF

Elke maand wordt er in De Schoof in Wervershoof een aanschuifbuffet georganiseerd. Een club van ongeveer tien vrijwilligers zorgt dat er een maaltijd klaarstaat voor eenieder die maar aan wil schuiven. Op dit moment zijn het vooral ouderen die aanschuiven. “Je merkt gewoon dat de mensen het echt nodig hebben”, vertelt een vrijwilliger. Verslaggever Sander Huisman schoof aan en sprak met vrijwilligers en bezoekers.

Het aanschuifbuffet is ooit ontstaan uit een initiatief van de gemeente Medemblik in verschillende buurtcentra, maar doorgezet door een enthousiaste groep vrijwilligers. Na elk diner bespreekt de groep wat er op het menu zal staan de volgende keer. Veelal maaltijden die de mensen zelf thuis niet maken: wat Mexicaans, Indonesisch of rijkgevulde salades.

Een deel van de mensen die aanschuift, blijft hangen nadat ze die middag gesjoeld hebben. Als de andere mensen binnenkomen, is het dus al een gezellige aangelegenheid van de leden van de sjoelclub die zijn blijven hangen.

Artikel gaat verder onder de foto:

aanschuifbuffet op pad

Hoewel mensen van alle leeftijden zouden mogen blijven eten, zijn het nu vooral zeventigplussers die anders alleen moeten eten. Een aantal geeft aan dat het anders behoorlijk eenzaam kan zijn om in je eentje thuis een maaltijd te eten.

Bekijk hier alle afleveringen van de serie ‘Sander Op Pad in West-Friesland’.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844