Aantal positief geteste personen sterk gedaald, ook daling in ziekenhuisopnames

14 december 2021 18:00

Het aantal West-Friezen dat in twee weken tijd positief is getest op het coronavirus is gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die de West-Friese redactie met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

corona west-friesland stock coronatest teststraat

In de afgelopen twee weken zijn 2.748 inwoners uit de regio positief getest op corona. In deze periode meldt het RIVM 35 ziekenhuisopnames in West-Friesland en drie personen die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het totaal aantal besmettingen in de regio is sterk gedaald ten opzichte van de voorgaande periode, toen 3.859 mensen positief werden getest op corona. Ook het aantal opnames in het ziekenhuis is gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. In de vorige periode werden 39 mensen opgenomen in het ziekenhuis, in de laatste twee weken zijn dit er 35.

De gemeente Drechterland telt in de afgelopen twee weken het hoogste aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners. In deze periode zijn 278 inwoners uit de gemeente positief getest op corona. In de voorgaande periode telde Drechterland 385 inwoners die een positieve testuitslag kregen.

De gemeente Stede Broec telt in de afgelopen twee weken het laagste aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners. In deze periode hebben 217 personen een positieve testuitslag gekregen. Dit aantal is flink gedaald ten opzichte van de eerdere twee weken, toen 362 inwoners uit de gemeente positief werden getest op het coronavirus.

Bekijk hieronder het aantal nieuwe besmettingen van afgelopen week in jouw gemeente:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405