Aantal West-Friese coronabesmettingen in een week verdubbeld: van 1.006 naar 2.074

23 november 2021 17:46

Het aantal West-Friezen dat positief getest is op corona is verdubbeld ten opzichte van vorige week. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die de West-Friese redactie met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

corona west-friesland stock coronatest teststraat

In de afgelopen twee weken werden 3.080 inwoners uit de regio positief getest op corona, waarvan 2.074 in de afgelopen week. Dit betekent dat het aantal binnen een week is verdubbeld. Het RIVM meldt in de afgelopen twee weken twintig ziekenhuisopnames uit West-Friesland en één persoon die is overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

De gemeente Hoorn telde in de week van 17 tot en met 23 november maar liefst 686 mensen die positief zijn getest op corona. Daarmee heeft Hoorn het hoogste aantal besmettingen. In totaal telde de gemeente in twee weken tijd 956 coronapositieven.

In de gemeente Opmeer waren in de afgelopen twee weken de minste besmettingen: 210 in totaal. Deze gemeente kent daarentegen wel een behoorlijke stijging van het aantal positief geteste inwoners: 121 personen uit Opmeer zijn in de afgelopen week positief getest.

Bekijk hieronder het aantal positief geteste personen van afgelopen week in jouw gemeente:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405