Abbekerkse voetbalclub wint competitie, tegenstander komt niet opdagen

15 juni 2022 11:20
Bron: NH Nieuws

De KNVB heeft de Abbekerkse voetbalclub ALC maandag tot winnaar verklaard in de nacompetitie. De reden is opvallend: de club moet zondag de finale spelen tegen de Texelse club Oosterend, maar de Texelaren komen niet opdagen.

Voetbal stock

Aanvankelijk leek het erop dat Oosterend de finale niet op neutraal terrein wilde spelen, maar volgens voorzitter Jan Bloem ligt dat anders. De club kan volgend seizoen waarschijnlijk geen team op de been brengen dat het niveau van de vierde klasse aan kan. Bij winst zondag zou de club naar de vierde klasse promoveren. “Dat gunnen we daarom liever aan ALC”, ligt Bloem toe. 

Na de winst op OSC afgelopen zondag leek het er al op dat de club uit Abbekerk afstevende op winst in de nacompetitie en daarmee promotie. Maandagavond hakte de KNVB de knoop door. 

Daardoor is de club uit Abbekerk met ingang van volgend seizoen gepromoveerd naar de 4e klasse West 1. 

Ook de nacompetitiewedstrijd tussen FC Medemblik en de Kennemers hoeft niet gespeeld te worden. Laatstgenoemde club heeft zich teruggetrokken waardoor FC Medemblik promoveert naar de 2e klasse. “Er vertrekken zoveel spelers, we kunnen volgend seizoen geen representatief elftal meer opstellen in de derde klasse, laat staan in de tweede klasse”, licht vice-voorzitter Henk van den Hoff van De Kennemers de beslissing toe.

De nacompetitiewedstrijden tussen SVA en SEW, Winkel en Strandvogels en Schagen United-de Valken zijn aanstaande zondag de beluisteren in de sportuitzending Sport Actueel, op WEEFF Radio. De uitzending begint om 13.00 uur.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405