Acht miljoen voor een kruispunt in plaats van een turborotonde. Was het het waard?

26 december 2022 11:07
Plan kruispunt A7

Vorig jaar zijn in de gemeente Hoorn twee nieuwe verkeerslichten toegevoegd op de Provincialeweg. Voorheen lag hier een turborotonde. In een onderzoek van DTV Consultants valt te lezen dat dit als doel had de doorstroming op de Provincialeweg te verbeteren. “Dat was inderdaad een heel belangrijk doel”, vertelt wethouder René Assendelft.”We dachten tot 2030 het verkeer goed te kunnen afwikkelen met de turborotonde maar dat bleek niet het geval.”

Assendelft laat weten ook graag een spitsstrook op de A7 te willen. “Daarvoor moesten we van Rijkswaterstaat wel iets doen aan het onderliggende wegennet. Voorlopig komen zij echter nog niet over de brug met de spitsstrook, dat vinden wij wel teleurstellend.”

Voor de lijnbus was de turborotonde een lastig te nemen hindernis. Hier is dan ook de grootste winst qua reistijd waarneembaar: 50 seconden. In de avondspits is een de reistijd met 25 seconden afgenomen. “Ik merk er niets van”, laat Ferry Stroet weten die met regelmaat het kruispunt oversteekt. Een inwoner van Hoorn laat weten wel een groter gevoel van veiligheid te ervaren nu er een kruispunt ligt. Volgens wethouder René Assendelft was de aanpassing nodig om te voorkomen dat het verkeer in de toekomst helemaal vast gaat lopen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405