Acht woningen ontruimd na brand in Hoorns huis, bewoner mogelijk uit raam gesprongen

16 juni 2022 09:04

In een huis aan de Jupiterhof in Hoorn is vannacht rond 4.10 brand uitgebroken. De brand zou op de bovenste etage van de woning zijn ontstaan. Acht omliggende woningen werden ontruimd omdat de kans bestond dat de vlammen zouden overslaan.

Brand Hoorn

De bewoner van het huis waar de brand ontstond, zou uit het raam zijn gesprongen, zo laat een buurtbewoner aan NH Radio weten. “Ik ging rond 4.00 uur naar het toilet en zag allemaal rook uit het huis komen. Boven zag ik een man lopen en na een paar minuten sprong hij uit het raam”, vertelt de omwonende. 

Matras

Volgens de getuige zou het matras van de bewoners in brand hebben gestaan, en zou hij het zelf hebben aangestoken. De politie bevestigt het vermoeden van brandstichting, maar onderzoek moet uitwijzen of dat daadwerkelijk zo is. 

De bewoner is uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis. Hoe het met hem gaat, is niet bekend. Bewoners van de ontruimde huizen mogen inmiddels weer naar huis. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405