Achtervolging in Obdam na doorrijden aanrijding: meerdere auto’s geramd

8 september 2023 21:15
Bron: PRIO1 West Friesland

Vanavond heeft er een achtervolging plaatsgevonden in West-Friesland. Na een aanrijding op de N194 vluchtte de automobilist waarna een achtervolging volgde en meerdere voertuigen werden geramd. 

Na een aanrijding op de N194, negeerde de betrokken automobilist het stopteken van de politie en sloeg op de vlucht. Daarna volgde een langdurige achtervolging van 20 minuten door Obdam. 

Uiteindelijk werd de op de vlucht geslagen auto op de Dokter Lohmanstraat door de politie klemgereden. Daarbij zijn meerdere geparkeerde auto’s geramd. 

De verdachte is aangehouden door de politie en de weg werd afgesloten voor het verkeer. De politie is een onderzoek gestart.

Update

De politie laat vanochtend weten dat de bestuurder van de auto een 30-jarige Alkmaarder is. Rond 19.00 uur kregen agenten een melding van opvallend rijgedrag. Op de Kerkweg in Obdam had een voertuig burn-outs gemaakt (hierbij draaien de wielen van een stilstaande auto op een hoge frequentie, waardoor er veel rook vrijkomt, red.) Op de N194 reed de man vervolgens een lantaarnpaal omver.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844