Aftellen tot jubileum editie Snertpop is begonnen

Het festival begon in een zaaltje met drie of vier artiesten, maar is inmiddels uitgegroeid tot festival met buitenterrein. De vijftiende editie van Snertpop vindt op 10 september plaats in Midwoud.

“Het is eigenlijk alsof je een feestje hebt in je achtertuin. Iedereen kent elkaar wel”, vertelt Leon de Gier van de organisatie. De Gier was zelf niet bij het ontstaan van Snertpop, maar vertelt in de uitzending van WEEFF Radio wel iets over de geschiedenis van het festival. “Het plan is ontstaan onder het genot van een paar biertjes en nu is het uitgegroeid tot een festival buiten met namen zoals Son Mieux, Paul Sihna en Antoon”, vertelt de Gier trots.

Vooral de laatst genoemde is speciaal. Valentijn Antoon Remmert Verkerk (20), beter bekend als Antoon, komt namelijk uit Midwoud. Inmiddels is hij landelijk bekend en verkoopt hij met gemak het Ziggo Dome uit, maar hij staat dus ook op 10 september op het intieme podium bij Snertpop. “De kaart verkoop gaat veel harder dan voorgaande jaren. Dat hebben we vast te danken aan onze grote vriend”, lacht de Gier.

Veiligheid

Zoals elk evenement of festival heeft ook Snertpop moeite met het regelen van de beveiliging. “Het is een hoop geregel, dit zie je ook bij andere festivals, maar dat komt uiteindelijk wel goed”, aldus de Gier.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405