7 augustus 2022
Kunst in de Kas Beatrixstraat 3A, 2689 GR Zwaag

Art Route Zwaag

Op zondag 7 augustus organiseert Stichting Kunst in de Kas de ‘Art Route Zwaag’. In 7 authentieke tuinen in ‘oud Zwaag’ exposeren ruim 14 kunstenaars. Een bijzondere tuin, is de tuin van de Lourdeskapel. De Kas fungeert als centraal informatiepunt, waar bezoekers alvast een sneak preview kunnen krijgen en een plattegrond kunnen downloaden. De Art Route Zwaag is tussen 11 tot 17:00 uur te bezoeken. De toegang is vrij.

De pionierseditie van de Art Route Zwaag vindt plaats in tuinen aan de Dorpsstraat, de Koewijzend, ’t Bon, de Pastoor Nuijenstraat en de Beatrixstraat. Er is een verscheidenheid aan kunst te bewonderen. Zo zijn er keramieken beelden van Lenie van der Laan en Carin Korse. Anita Eijken exposeert met glasfusion. Edelsmid Yvonne Hulstede geeft acte de presente met verschillende unieke sieraden. Veronica de Voogt toont een selectie van haar bronzenbeelden. Regina Maria de Jager exposeert met haar fotokunst.

Schilderkunst
In de verschillende tuinen is ook een grote variatie aan schilderkunst. Jeanne Lienos en Nel Steltenpool tonen hun realistische en abstracte werk. Het werk van Noortje Peerdeman gaat voornamelijk over ruimte en ritme met duidelijk aandacht voor de herhaling van lijnen, die het ritme bepalen in het beeld. Kenmerkend in het werk van Jet Willems zijn de mystieke, spirituele en esoterische thema’s. Yasmine Enneking houdt in haar werken van symbolen, cultuur, geloof en bijgeloof.

Lourdeskapel
In de tuin van de Lourdeskapel exposeren kunstschilders Roy Valentijn, Mandak Azizi, Aswin Vestjens en Lia Blok. Lia laat zich inspireren door elementen uit de natuur, verval (zoals afgebladderde muren), andere sporen uit het verleden, tekens en symbolen uit oude culturen. De uit 1882 stammende Lourdeskapel is deze dag ook voor bezichtiging geopend. In deze zeshoekige kapel bevindt zich een kopie van de grot in Lourdes waar Bernadette Soubirous in 1858 Maria zag verschijnen.

Informatiepunt
Kunst in de Kas aan de Beatrixstraat 3A in Zwaag fungeert als informatiepunt. Bezoekers kunnen hier onder andere een plattegrond downloaden. Vanaf 16:00 uur wordt hier ook een muzikale Kunstborrel georganiseerd.