14 mei 2022
Bonifaciuskerk Medemblik

BEETHOVEN EROÏCA en Mis in C

Medemblik – Op zaterdagavond 14 mei en zondagmiddag 15 mei kan je in de Bonifaciuskerk in Medemblik genieten van de expressieve muziek van Ludwig van Beethoven: een professioneel orkest speelt de epische Symfonie nr.3, EROÏCA en het Bonifacius Projectkoor treedt op met de eigenzinnige Mis in C, begeleid door het orkest m.m.v. 4 solisten. De leiding is in ervaren handen van dirigent Jan Laan. De Stichting Pieter Backer Orgel biedt hier een prachtig Beethoven-programma in zijn 252ste geboortejaar.

 

Symfonie nr.3 en Mis in C

Ludwig van Beethoven schreef zijn derde symfonie tussen 1802 en 1804. Geïnspireerd door de Franse Revolutie en met een jubelende finale, “waarin menselijke vrijheid en gelijkwaardigheid in de muziek is vereeuwigd”.

Beethoven gaf aan zijn eerste mis een persoonlijk en origineel tintje, “combineerde serene waardigheid met orkestrale harmonie” en het resultaat is verrassend mooi:  een hoopvol pleidooi voor vrede.

 

Solisten

Voor de uitvoering zijn vier solisten uitgenodigd, waarvan drie studenten van het Conservatorium Amsterdam die met deze gedegen opleiding met verve het podium van de Bonifaciuskerk eer aan zullen doen:

Elisa Maayeshi -sopraan

Femke Hulsman – alt

Andre Lopes – tenor

Pierre Mak –  bas

 

zaterdagavond 14 mei aanvang 20.15 uur

zondagmiddag 15 mei aanvang 14.30 uur

 

Kaarten á € 25 (kinderen t/m 17 jaar € 15)

via breemed@quicknet.nl
of ONLINE https://www.ticketkantoor.nl/shop/beethoveneroicam