16 april 2022
De Schoof, Werverhoof

Bluesfestival Wervershoof

Op 16 april komen de scheurende gitaren, slepende drums, stuwende baslijnen en doorleefde vocalen terug naar de Schoof voor een avondje goede blues! Traditiegetrouw kent dit dorp aan het IJselmeer een jaarlijks bluesfeest. Dit hebben wij weer leven in geblazen. Vanwege het succes van de vorige editie gaan wij er vol enthousiasme meer verder. 

Op het programma hebben wij staan:
-The 12 Bar Blues Band-
-Double U Bean-
-Blues Basterds-

“The Blues Basterds”.
The Blues Basterds bestaan uit een 3 tal onuitputtelijke blues gitaristen, een bassist en drummert.
Brent Emmerink
Jesper Huisman
Mike van Harskamp
Jos van Tol
Johan Kroeze
Na 2 jaar in een noodgedwongen lockdown te hebben gezeten zijn deze gasten helemaal blues en zullen zij gerant staan voor een flinke dosis blues. Wat zij spelen? Bekende en onbekende nummers die zij zelf helemaal te gek vinden. Vol passie, overgave en blues starten zij de avond.

‘Twelve Bar Blues Band”

Op 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische 12BBB na 10 succesvolle jaren; 4 prachtige CD’s, diverse awards en honderden optredens in binnen- en buitenland. De muziek van 12BBB wordt op de blues radiostations nog steeds wereldwijd gedraaid en de bekeken live opnames op YouTube exploderen zowat. De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter. Ook bij de bandleden onderling werd het gemis steeds sterker en hebben gezamenlijk besloten aan de vraag te voldoen. De band met reputatie “de beste bluesband van Nederland” staat weer te popelen om het podium op te gaan!

“Double U Bean”
De band die in onze regio geen uitleg behoeft. Double U Bean is hét blues project van West Friesland, gemaakt rondom Wim Boon en Edwin Venekamp. Deze twee doorgewinterde blues mannen spelen met een mix van eigen werk en covers elke zaal plat. De 4 heren met een ontiegelijk grote voorliefde voor de blues spelen al jaren lang in deze formatie.  Wat de band vooral wilt? Spelen, en niet alle poeha er omheen.

Zaal open: 19.30
Aanvang eerste band: 20.00