20 mei 2023
Oorlogsmuseum Medemblik, Zeldenrust 5, 1671GW Medemblik

Filmhuis Medemblik: Buster Keaton

Zaterdag 20 mei: Samen met Charles Chaplin, Harry Langdon en Harold Lloyd behoort Buster Keaton tot de grootste filmkomieken uit de periode van de zwijgende film. De ouders van Joseph Francis Keaton (die zijn bijnaam dankte aan Harry Houdini) werkten in vaudeville en introduceerden hun zoontje op 3-jarige leeftijd als ‘The Human Mop’. Keaton ontwikkelde zich tot een formidabele acrobaat gespecialiseerd in valpartijen. Buster maakte zijn filmdebuut in een handjevol korte films van de razend populaire Roscoe “Fatty” Arbuckle met wie hij levenslang bevriend bleef.

Informatie over de film/tickets reserveren: https://www.filmhuismedemblik.nl/fargo
Datum: zaterdag 20 mei
Locatie: Oorlogsmuseum Medemblik
Filmduur: 80 min
Programma: Inloop 19.30 zaal open 19.50 – Start film 20.00
Entree: 9,50 p.p. (vrienden van 7,50 p.p. -> zie www.filmhuismedemblik.nl/vrienden voor meer info)

Begin je avondje uit goed met een drankje en eventueel wat lekkers uit Rosi’s Gaarkeuken.
Na de film is er ook de mogelijkheid om gezellig na te borrelen met een drankje en bittergarnituurtje.

ELKE ZATERDAGAVOND OM 20:00 EEN FILM BIJ FILMHUIS MEDEMBLIK
We streven ernaar om de filmprogrammering als volgt in te delen:
1e zaterdag v/d maand: ”Film van de maand”
2e zaterdag v/d maand: ”Oorlogsfilm”
3e zaterdag v/d maand: ”Oldie”
4e zaterdag v/d maand: ”Best of’
Eventuele 5e zaterdag v/d maand: ”Keuze van de programmeur”

Over het Filmhuis:
Filmhuis Medemblik is een initiatief vanuit Oorlogsmuseum Medemblik in samenwerking met een aantal partners.
Filmhuis Medemblik is in het najaar van 2022 gestart door een projectteam bestaande uit Jacques Laureys van Poorthuis de Meelmolen, Kees & Rutie Breebaart en vrijwilligers van Oorlogsmuseum Medemblik.

Het doel van het Filmhuis is mensen verwonderen en verbinden. Na het opzetten van het Filmhuis werden er binnen 1 maand 18 enthousiaste vrijwilligers gevonden die zich met passie voor dit doel inzetten. We hopen dat deze enthousiaste start zich doorzet in leuke avonden met elkaar waarbij de zaal gevuld is!

Over de filmzaal:
‘Scala Theater’
Het ‘Scala Theater’ is een Bioscoop-Theaterzaal dat ingericht is in jaren ’40 stijl. Het biedt met haar oplopende tribune plaats aan 72 tot 90 personen. De zaal heeft een ‘Surround Sound’ beleving en de projector is van professionele kwaliteit.

Deze wordt multifunctioneel gebruikt. Naast het tonen van films wordt deze zaal ook gebruikt voor muziekoptredens, theatervoorstellingen, lezingen over de W.O.II, symposiums voor politieke partijen én wordt de zaal gehuurd door bedrijven en voor feesten en partijen. Nieuwsgierig naar een W.O.II lezing (hou dan de Facebook van Oorlogsmuseum Medemblik in de gaten) of wil je de zaal een keer afhuren? Neem een kijkje op www.oorlogsmuseummedemblik.nl