18 februari 2023
Oorlogsmuseum Medemblik, Zeldenrust 5, 1671 GW Medemblik

Filmhuis Medemblik: Charlie Chaplin – The Gold Rush

Zaterdag 18 februari: Charlie Chaplin – The Gold Rush. The Gold Rush is een stomme film uit 1925. Chaplin, die voor deze film weer in de rol kruipt van The Tramp, gaat naar Klondike in de hoop hier goud te vinden. Als een zware sneeuwstorm dreigt, vlucht hij naar een klein huisje. Hier vergezellen de crimineel Black Larson en goedgezinde Big Jim McKay hem. De groep staat op sterven van de honger en men is gedwongen te eten wat er te eten valt. Terwijl Chaplin aan zijn schoen kauwt, plant iemand anders een moord te plegen om zijn honger te stillen.

Informatie over de film/tickets reserveren: https://www.filmhuismedemblik.nl/inglourious-basterds
Datum: zaterdag 18 februari
Locatie: Oorlogsmuseum Medemblik
Filmduur: 95 min
Programma: Inloop 20.00 – Zaal open 20.15 – Start film 20.30
Entree: 9,50 p.p. (vrienden van 7,50 p.p. -> zie www.filmhuismedemblik.nl/vrienden voor meer info)

Begin je avondje uit goed met een drankje en eventueel wat lekkers uit Rosi’s Gaarkeuken.
Na de film is er ook de mogelijkheid om gezellig na te borrelen met een drankje en bittergarnituurtje.

ELKE ZATERDAGAVOND OM 20:30 EEN FILM BIJ FILMHUIS MEDEMBLIK
We streven ernaar om de filmprogrammering als volgt in te delen:
1e zaterdag v/d maand: ”Film van de maand”
2e zaterdag v/d maand: ”Oorlogsfilm”
3e zaterdag v/d maand: ”Oldie”
4e zaterdag v/d maand: ”Best of’
Eventuele 5e zaterdag v/d maand: ”Keuze van de programmeur”

Over het Filmhuis:
Filmhuis Medemblik is een initiatief vanuit Oorlogsmuseum Medemblik in samenwerking met een aantal partners.
Filmhuis Medemblik is in het najaar van 2022 gestart door een projectteam bestaande uit Jacques Laureys van Poorthuis de Meelmolen, Kees & Rutie Breebaart en vrijwilligers van Oorlogsmuseum Medemblik.

Het doel van het Filmhuis is mensen verwonderen en verbinden. Na het opzetten van het Filmhuis werden er binnen 1 maand 18 enthousiaste vrijwilligers gevonden die zich met passie voor dit doel inzetten. We hopen dat deze enthousiaste start zich doorzet in leuke avonden met elkaar waarbij de zaal gevuld is!

Over de filmzaal:
‘Scala Theater’
Het ‘Scala Theater’ is een Bioscoop-Theaterzaal dat ingericht is in jaren ’40 stijl. Het biedt met haar oplopende tribune plaats aan 72 tot 90 personen. De zaal heeft een ‘Surround Sound’ beleving en de projector is van professionele kwaliteit.

Deze wordt multifunctioneel gebruikt. Naast het tonen van films wordt deze zaal ook gebruikt voor muziekoptredens, theatervoorstellingen, lezingen over de W.O.II, symposiums voor politieke partijen én wordt de zaal gehuurd door bedrijven en voor feesten en partijen. Nieuwsgierig naar een W.O.II lezing (hou dan de Facebook van Oorlogsmuseum Medemblik in de gaten) of wil je de zaal een keer afhuren? Neem een kijkje op www.oorlogsmuseummedemblik.nl