7 januari 2023
Oorlogsmuseum Medemblik, Zeldenrust 5, 1671 GW Medemblik

Filmhuis Medemblik: Touch of Evil

Zaterdag 7 januari: Touch of Evil. Terwijl ze op weg naar de Verenigde Staten de grens van Mexico oversteken, worden Linnekar, een Amerikaans zakenman en een hem vergezellende stripper gedood door een ontploffende autobom. Omdat de bom in Mexico werd geplaatst, onderzoekt de Mexicaanse narcotica-agent Mike Vargas, gespeeld door Charlton Heston, de zaak. Hij wordt daarbij geassisteerd door de corrupte Amerikaanse politieagent Hank Quinlan (Orson Welles).

De hele film speelt zich af binnen een tijdspanne van 24 uur. Het verhaal begint ’s nachts, loopt verder gedurende de dag en eindigt de daaropvolgende nacht. Een bijzondere kunstgreep die Orson Welles toepast, is het koppelen van een muzieksoort aan elk apart personage, zodat wanneer de muziek weerklinkt, de toeschouwer meteen weet wie in de scène optreedt.

Informatie over de film/tickets reserveren: https://www.filmhuismedemblik.nl/touch-of-evil
Datum: zaterdag 7 januari
Locatie: Oorlogsmuseum Medemblik
Filmduur: 95 min
Programma: Inloop 20.00 – Zaal open 20.15 – Start film 20.30
Entree: 9,50 p.p. (vrienden van 7,50 p.p. -> zie www.filmhuismedemblik.nl/vrienden voor meer info)

Begin je avondje uit goed met een drankje en eventueel wat lekkers uit Rosi’s Gaarkeuken.
Na de film is er ook de mogelijkheid om gezellig na te borrelen met een drankje en bittergarnituurtje.

ELKE ZATERDAGAVOND OM 20:30 EEN FILM BIJ FILMHUIS MEDEMBLIK
We streven ernaar om de filmprogrammering als volgt in te delen:
1e zaterdag v/d maand: ”Film van de maand”
2e zaterdag v/d maand: ”Oorlogsfilm”
3e zaterdag v/d maand: ”Oldie”
4e zaterdag v/d maand: ”Best of’
Eventuele 5e zaterdag v/d maand: ”Keuze van de programmeur”

Over het Filmhuis:
Filmhuis Medemblik is een initiatief vanuit Oorlogsmuseum Medemblik in samenwerking met een aantal partners.
Filmhuis Medemblik is in het najaar van 2022 gestart door een projectteam bestaande uit Jacques Laureys van Poorthuis de Meelmolen, Kees & Rutie Breebaart en vrijwilligers van Oorlogsmuseum Medemblik.

Het doel van het Filmhuis is mensen verwonderen en verbinden. Na het opzetten van het Filmhuis werden er binnen 1 maand 18 enthousiaste vrijwilligers gevonden die zich met passie voor dit doel inzetten. We hopen dat deze enthousiaste start zich doorzet in leuke avonden met elkaar waarbij de zaal gevuld is!

Over de filmzaal:
‘Scala Theater’
Het ‘Scala Theater’ is een Bioscoop-Theaterzaal dat ingericht is in jaren ’40 stijl. Het biedt met haar oplopende tribune plaats aan 72 tot 90 personen. De zaal heeft een ‘Surround Sound’ beleving en de projector is van professionele kwaliteit.

Deze wordt multifunctioneel gebruikt. Naast het tonen van films wordt deze zaal ook gebruikt voor muziekoptredens, theatervoorstellingen, lezingen over de W.O.II, symposiums voor politieke partijen én wordt de zaal gehuurd door bedrijven en voor feesten en partijen. Nieuwsgierig naar een W.O.II lezing (hou dan de Facebook van Oorlogsmuseum Medemblik in de gaten) of wil je de zaal een keer afhuren? Neem een kijkje op www.oorlogsmuseummedemblik.nl