12 februari 2023
Veilingweg 21b, Bovenkarspel

Filmvoorstellingen en publieksopenstelling bij Volkssterrenwacht Orion

Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21b in Bovenkarspel is zondag 12 febr. a.s. van 14.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Iedereen is welkom om een reisje door het heelal te maken.

In de expositieruimte komen bezoekers veel te weten over wat zich in het heelal afspeelt op het gebied van sterrenkunde, ruimtevaart en recente ontwikkelingen. Ook aan geologie wordt aandacht besteed; zo zijn diverse onderdelen van dino’s te zien en is er een mooie collectie echte meteorieten te bewonderen.

De toegang tot de sterrenwacht is gratis.

Meer informatie: www.volkssterrenwachtorion.nl

In het planetarium zijn fulldome filmvoorstellingen; om 14.15 uur is de film ‘Op zoek naar de chocoladeplaneet’ te zien en om 15.15 uur draait de film: Dinosaurs at dusk.

Deze films worden op een bolvormig scherm geprojecteerd. Elke film duurt ongeveer veertig minuten en is Nederlands ingesproken. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom; de films zijn leuk en educatief. Meer info en trailer van deze films zijn te vinden op de homepage van www.volkssterrenwacht.nl onder de button: films. Entree voor de films is vijf euro per persoon per film; kinderen tot twaalf jaar betalen drie euro.Van te voren aanmelden via: pr@volkssterrenwachtorion.nl.