24 februari 2020
Stadhuis Enkhuizen

Gedichtenavond en tentoonstelling in Enkhuizen over 75 jaar vrijheid

In het kader van 75 jaar Vrijheid is er maandag 24 februari van 19.00 uur tot 21.00 een gedichtenavond en tentoonstelling in het stadhuis van Enkhuizen. Inwoners stellen hiervoor persoonlijke voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog beschikbaar.

Ook hangen er informatieborden van het Westfries Genootschap. Daarnaast zijn op de avond de documentaires ‘Ooggetuigen WO II , Enkhuizen’ en ‘Onderduik in West-Friesland’ te zien.

Gedichtenavond en tentoonstelling

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Vereniging Oud Enkhuizen, de gemeente  en het 4 en 5 mei anti-discriminatie comité. Op de avond kunnen ook gedichten worden voorgedragen over oorlog, bevrijding en vrijheid in het algemeen. Dit kan een zelfgeschreven gedicht zijn, maar ook een bestaand gedicht (met bronvermelding). Een gedicht inleveren mag ook.

Gedichten kunnen in aanmerking komen voor een plekje in een gedichtenbundel t.g.v. 75 Jaar Vrijheid. Het is raadzaam het in tweevoud mee te nemen. Gedichten die ingeleverd worden dienen voorzien te zijn van naam, adres en telefoonnummer.

Troubadour

Wie een gedicht wil voorlezen wordt verzocht om 18.45 uur aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden is mogelijk op 4en5meiadcomite@gmail.com. Maar dit is niet verplicht.

Wie luisteren wilt, is uiteraard ook van harte welkom. Tussen de gedichten door zal troubadour Annemarie Fluitman (vooral) zelfgeschreven nummers ten gehore brengen. Zij begeleidt zichzelf hierbij op gitaar.

https://www.youtube.com/watch?v=-EMI5hpo1rE