Sinterklaas Enkhuizen
12 november 2022
Oude Haven, Enkhuizen

Groot feest tijdens de Sinterklaasintocht in Enkhuizen

De dagen worden korter en de wind waait al door de bomen. Dat betekent dat het bijna zo ver is; Sinterklaas en zijn Pieten komen weer naar Nederland! Ook dit jaar komt hij uit Spanje naar het prachtige Enkhuizen.

Groot feest op de kade

Op 12 november om 13.30 uur komt Pakjesboot 16 aan in de Oude Haven en wordt daar muzikaal welkom geheten door KSM. We adviseren je om al eerder te komen, want voordat de Pakjesboot aankomt, wordt het al een feestje! Ook is de Enkhuizer Balletschool aanwezig, om samen met de aanwezige kinderen op de kade een dansje te oefenen en vervolgens mee te dansen in de optocht. Zal de Burgemeester dit jaar ook weer aanwezig zijn? Dat is nog even afwachten! Tijdens de optocht rijden er nog een aantal bijzondere voertuigen mee en ook mogen DJ Sigi en de BlaasPieten natuurlijk niet ontbreken. Met z’n allen wordt het een extra groot feest!

Speciale glutenvrije pepernoten

Dit jaar zijn er glutenvrije Pieten en zij zijn te herkennen aan hun groene/paarse pakken. Speciaal voor de kindjes die geen gluten mogen, hebben zij verpakte pepernoten. Ook houden ze afstand van de andere kindjes, zodat ze geen pepernotenkruimels aan hun handen krijgen. De glutenvrije Pieten kunnen de kinderen herkennen aan het vlaggetje dat ze uit kunnen printen en om een stokje kunnen plakken. Deze vlaggetjes kan je vinden op de Facebookpagina Sinterklaasintocht Enkhuizen 2022 of op de website van NCV, via ncv.nl/glutenvrije-piet.

Wij kijken er ontzettend naar uit en uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat Sinterklaas en zijn Pieten ook niet kunnen wachten!