26 november 2022
abbekerk en andijk

het Klimaatcircus toert weer

Welkom bij het Klimaatcircus; een vrolijke, opbeurende, verontrustende en speelse voorstelling over klimaatverandering. De jongste productie van stichting Op Roet uit Hoorn gaat haar tweede ronde in. Te zien op zaterdag 26 november in de Nieuwe Haven in Abbekerk en op dinsdag 29 november bij Sarto in Andijk, aanvang telkens om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Het Klimaatcircus werd als een aanstekelijke en interactieve voorstelling in samenwerking met zes Westfriese gemeenten ontwikkeld. Het publiek wordt daarbij meegenomen door de wereld van het klimaat en alles wat daarbij komt kijken.

Op de grote beeldschermen ziet u filmbeelden van onze aarde en het Westfriese land voorbijkomen. Verder zijn er korte quizjes, bespiegelingen van een gepensioneerde klimaatwetenschapper en zijn kleinkind, de stadsdichter en is er het ronduit energieke spel van de twee acteurs.

Het Klimaatcircus is gratis toegankelijk en duurt circa 55 minuten. Kijk op www.klimaatcircus.nl voor een preview, alle speeldata en locaties in Westfriesland (en daarbuiten). Via deze website kunt u zich ook gratis aanmelden voor een voorstelling om zeker te zijn van een zitplaats. De voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf 10 jaar. Kortom: ga d’r maar eens lekker voor zitten!