Het Poëtisch Liedgenootschap
14 februari 2020
Theater Het Pakhuis, Hoorn

Het poetisch liedgenootschap ‘Poezie ontketend!’

Valentijnsdag! Niets romantischer dan het citeren van een schitterend gedicht bij een flakkerend kaarslicht. In een muzikale voorstelling voert het Poëtisch Liedgenootschap u mee door de wonderlijke poëtische werelden van dichters als Hendrik Marsman, Willem van Iependaal, Leo Vroman en Martinus Nijhoff.

Een muzikale kennismaking met enkele van de grootste dichters die de Lage Landen hebben gekend, terwijl u meegenomen wordt in de boeiende levens van deze dichters.

De keuze is overweldigend. En natuurlijk is daar het aloude thema: de liefde! Maar net zo vaak bevrijdt de poëzie zich uit het Candlelight-korset en gaat zij strijdend de barricaden op. Zit mijmerend op een lei te schrijven of trekt triomfantelijk door een fantastische wereld, die immer stroomt.

Centraal op deze avond staan composities die Anton Greefkes maakte gedurende zijn lange carrière als muzikaal bloemlezer. Speciaal voor ‘Poëzie ontketend’ herbewerkten Anton en zijn zoon Luciën Greefkes enkele van deze composities voor zang, piano, harp, bandonion en orgel. Een ontdekkingsreis voor wie het werk nog niet kent en een hernieuwde kennismaking voor de fans!