26 november 2022
volkssterrenwacht Orion

kijkavond en nieuwe tentoonstelling bij Volkssterrenwacht Orion

Ga mee op reis door het heelal tijdens de kijkavond op zat. 26 nov. a.s.! Vanuit de koepelruimte/observatorium kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden Er kan o.a. gekeken worden naar de planeten Saturnus met zijn ringen en Jupiter met zijn wolkenbanden en Galileïsche manen. Ook op het zuidelijk dakterras van Orion staan een aantal telescopen opgesteld, waarmee publiek naar de sterrenhemel kan gluren naar nevels en sterrenhopen en wordt er uitleg gegeven over sterren.

In het planetarium worden de hele avond doorlopend korte presentaties vertoond over het heelal; publiek krijgt door middel van een fraaie projectie op een bolvormig scherm een indruk van de actuele sterrenhemel met zijn planeten, prachtige nevels, sterren, sterrenstelsels en sterrenbeelden en zo worden bezoekers de weg gewezen door het heelal.

 In de expositieruimte wordt door vrijwilligers van Orion informatie gegeven over onderwerpen als sterrenkunde, ruimtevaart en geologie; verder zijn er schaalmodellen, meteorieten, mineralen en fossielen(waaronder dino onderdelen) te zien.

Locatie: Volkssterrenwacht Orion, Veilingweg 21B (1e verd. Streekbos Paviljoen), 1611 BN Bovenkarspel. De toegang is gratis. De sterrenwacht is open voor publiek van 19 – 22 uur.

Kom vanaf zon. 27 nov. a.s.  de onlangs vernieuwde tentoonstelling: “de hemelontdekkers in vroegere tijden tot de 21ste eeuw” bewonderen tjdens de gratis publieksopenstellingen op de 2e en 4e zondag van elke maand van 14 – 17 uur. Meer info over de nieuwe tentoonstelling staat op de homepage: www.volkssterrenwachtorion.nl

Meer nieuws over Orion: www.volkssterrenwachtorion.nl of 0648850445 (kan ook via wahttsapp) en op FB: Orion Streekbos Bovenkarspel