18 december 2022
Kleine Noord, Hoorn

Kleine Noord Santa Run

Santa Claus is coming to town! Op zondag 18 december vormt de Hoornse binnenstad weer het decor voor de echte Kleine Noord Kerstloop. Een spektakel dat is over komen waaien uit New York en een hilarische kick-off vormt voor de drukke periode van kerstshoppen. Onder leiding van Zeger Schoenmaker leggen tientallen kerstmannen en kerstvrouwen deze zondag al hollend en ‘ho-ho-end’ een parcours van ongeveer vijf kilometer af door het centrum. 

“Ik kom al jaren in New York en daar is de Kerstloop een fenomeen,” vertelt Marie-France Schutz enthousiast. “We zijn blij dat we deze Santa Run dit jaar weer te kunnen organiseren na de Corona jaren en dat is weer gelukt door een geweldige samenwerking met personal trainer Zeger Schoenmaker, Martijn Mengerin en Anjo Klein Vak.  Op zondag 18 december vindt er op het Kleine Noord en in de Hoornse binnenstad ook een gezellige kerstmarkt plaats.

Start en Finish

“De Kleine Noord Santa Run  start op zondag 18 december om 11.00 uur voor de Noorderkerk en eindigt rond 12.00 uur bij het beeld van De Waterdrager aan het begin van het Kleine Noord,” vertelt Marie-France. Inschrijven voor dit sportieve spektakel kan via de  https://inschrijven.nl/form/2022121851024-nl 

Deelname bedraagt 15 euro inclusief een gratis kerstpak voor dames of heren. Na online inschrijving kunnen alle deelnemers hun kerstpak op zaterdag 17 of zondag 18 december ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur aan de kerstkraam op het Kleine Noord 23.

Wie mee wil doen kan beter niet te lang wachten met inschrijven. Je hoeft er niet voor te trainen, iedereen kan meedoen. “Wij hebben er op het Kleine Noord in ieder geval ontzettend veel zin in. Het belooft echt een hilarisch evenement te worden.”