23 april 2023
Kunst in de Kas, Beatrixstraat 3A, 1689 GR Zwaag

Lente-expositie ‘Young Kas Artists’ bij Kunst in de Kas

Op zondag 23 april start het nieuwe Kas-Seizoen in Zwaag. De jonge kunstenaars Eva van der Klei en Onno Roos exposeren. Live paint crew SMEER! maakt een levensgroot kunstwerk. Artiesten van Wallplug Records verzorgen om 12:30 en 15:30 uur optredens. Gitarist en zanger Jan Boers zet de expositie luister bij. De Kas is geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang is vrij.

Tijdens de lente-expositie is de Kas het podium van de ‘Young Kas Artists’. De zeventienjarige Eva van der Klei vindt het fantastisch hoe je scenes kunt benadrukken met slechts een paar kleuren. Eva won onlangs een aflevering van het Tv-programma ‘De Nieuwe Vermeer’. In de kunstwerken van mixed-media kunstenaar Onno Roos komen het verspreiden van liefde, het inspireren van andere mensen en het uitbeelden van lastige emoties en onderwerpen nadrukkelijk naar voren.

SMEER!
Milan Nowak, Onno Roos en STHOM. van de live paint crew SMEER! maken een levensgroot kunstwerk. Ze smeren dwars door elkaar, achter elkaar langs en over elkaar heen. Je kunt van dichtbij beleven hoe er gaandeweg een vet kunstwerk ontstaat.

Muziekperformances
Ra’s Vertigo, DYANGO, Tommie en Tessa Rose van het creatieve jongeren collectief Wallplug Records treden om 12:30 en 15:30 uur op. Hun genre bestaat vooral uit hiphop gemixt met soul en r&b, Gitarist en zanger Jan Boers zet de expositie luister bij. Hij speelt instrumentale bewerkingen van bekende pop, jazz en latin songs.