24 maart 2023
Oorlogsmuseum Medemblik, Zeldenrust 5, 1671 GW Medemblik

Lezing: Luchtoorlog boven Noord-Holland in kleur door Hans Nauta

Lezing: Luchtoorlog boven Noord-Holland in kleur door Hans Nauta

Komt u ook naar de lezing op vrijdag 24 maart 2023 in Oorlogsmuseum Medemblik? De lezing wordt gegeven door Hans Nauta. Hij zal u vertellen over de Luchtoorlog boven Noord-Holland. Diverse bijzonderheden rondom de verschillende vliegvelden, gebombardeerde doelen, luchtafweer en radarstellingen komen aan de orde. De lezing zal worden ondersteund door een grote hoeveelheid nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal in kleur!

Meld u snel aan, want vol is vol!

DETAIL INFORMATIE:
Datum: vrijdag 24 maart 2023
Inloop: 19:15
Start lezing: 20:00
(De lezing bestaat uit 2x 45 min. met een pauze van 20 min.)
Kosten ticket: €10 per persoon
(opbrengsten komen geheel ten goede aan de stichting)
Locatie: Oorlogsmuseum Medemblik

Reserveren voor de lezing op 27 januari kan via: https://ommedemblik.combi.ticketcounter.eu/nl-NL/lezingen
of door een mail te sturen naar lezing@oorlogsmuseummedemblik.nl

Je kunt vooraf ook gezellig komen eten om 18:30, het Museumteam bereidt het gerecht van de avond op originele W.O.II Veldkeukens waar je doormiddel van Live-Cooking, bij kunt komen staan. Een unieke beleving! Geef het op bij het boeken van je ticket en er wordt contact met je opgenomen over het gerecht en eventuele dieetwensen.

De lezing wordt gehouden in de stijlvolle jaren ‘40 Bioscoop-Theaterzaal van het museum waar het beeldmateriaal goed te zien zal zijn. De spreker op het podium is Hans Nauta (1967). Hans raakte in zijn tienerjaren hevig geïnteresseerd in de luchtoorlog. De verhalen en foto’s van zijn opa waren het startpunt voor een onderzoek naar de luchtoorlog van 1940-1945 boven Noord-Holland. In de afgelopen 35 jaar zijn door regelmatige bezoeken aan buitenlandse archieven, bijna 8.000 incidenten door middel van documenten en foto’s vastgelegd.