13 februari 2023
Brederodegracht 1 Hoorn

lezing: Op reis in eigen land

Maandag 13 februari aanstaande organiseert de lokale KNNV afdeling Hoorn/West-Friesland de een na laatste lezing van het seizoen. Ger Molenaar is bereid gevonden om een lezing te geven over de avonturen die hij in eigen land beleefde tijdens coronatijd.

Ger beschrijft het zelf als volgt:

In coronatijd waren we aan Nederland gebonden, verre reizen waren niet mogelijk en waren we aangewezen op ons eigen kikkerlandje. Over het algemeen was het lekker rustig overal, een goede reden om Nederland in al zijn facetten eens beter te ontdekken. In onze eigen omgeving zijn we ook gezegend met mooie natuurterreinen, maar Nederland biedt natuurlijk veel meer.

Dus de tent uit het stof gehaald en vele weekenden met mijn meissie er op uit. W trokken naar Oldambt in Groningen met zijn Grauwe kieken en prachtige boerderijen, die mij als agrarisch museumdirecteur natuurlijk zeer aanspraken. Daar nier ver vandaan beland je in de Onlanden en Zuidlaren met een grote rijkdom aan vogels, bevers en nog veel meer. Niet onvermeld mag blijven dat daar nog een zeer relaxt volkje woont. Verder zuidwaarts bezochten we meerder natuurgebieden zoals de Weerribben, Dwingelderveld, Fochteloërveen, Diependal en de Drentse Aa.

Na de verkenning van het noorden staken we door naar het zuiden en zonder al te lange reistijden kwamen we in Limburg terecht waar het met de vele leuke orchideeën, reptielen en niet te vergeten de vogels, goed vertoeven was. En waar je ’s avonds onder het mom van een Maastrichts biertje, tot de conclusie komt dat Nederland nog niet zo slecht niet is. Toen we dan ook nog op de terugweg door Brabant Boomkikkers, Vliegende herten en inktviszwammen zagen, kwamen we tot de slotsom dat ons landje kan wedijveren met het buitenland

De lezing vindt plaats in het wijkcentrum in de Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1 en start om 20 uur en zal rond 22 uur eindigen. De zaal gaat open om 19:45 en de toegang is gratis al wordt een bijdragen in de kosten op prijs gesteld.