12 februari 2024
Wijkcentrum Kersenboogerd Hoorn

lezing planten Oosterlijk Havengebied

Planten in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam.

 

Op maandag 12 februari heeft de lokale KNNVafdeling Hoorn/West-Friesland Claud Biemans bereidt gevonden om een lezing te geven over de planten die groeien in het Oosterlijk Havengebied.

Het Oostelijk Havengebied van Amsterdam is een bijzonder gebied voor wilde planten. Dat was het tientallen jaren geleden toen het nog in bedrijf was als havengebied. Maar nu er alweer een hele tijd een woonwijk staat, blijven de plantaardige verrassingen verschijnen. De kademuren vormen een reservaat voor zeldzame varens. Op straat is het een komen en gaan van bijzondere soorten. Er groeit bijvoorbeeld een heel assortiment aan stoepgroenten.
Claud Biemans fotografeert hier al 30 jaar wilde planten en vertelt er prachtige verhalen over. Van de meest bijzondere soorten laat zij foto’s zien. Het beloofd een boeiende avond te worden.

In mei zullen we, onder begeleiding van Claud, ook nog een bezoek brengen aan het gebied om de planten met eigen ogen te zien.

Deze lezing vindt plaats in het wijkcentrum van de Kersenboogerd aan de Brederodegracht nummer 1. De zaal gaat open om 19:45 en de lezing start om 20 uur. Rond 22 uur sluiten we de avond af. Er wordt geen toegang gerekend maar een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt zeker op prijs gesteld.