14 november 2022
Wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1

Lezing stadsflora

Op maandag 14 november aanstaande organiseert de lokale KNNVafdeling Hoorn/West-Friesland een lezing over stadsflora en heeft daarvoor Ton Denters bereid gevonden.

Ton Denters is ecoloog, die stadsnatuur promoot en dan vooral de stedelijke flora. Hij is grondlegger van het urbaan district, waarbij de stad als een volwaardig natuurhabitat geldt met eigen, unieke soorten. Dit district is opgenomen in Heukels’ flora van Nederland, de flora waarmee Denters verbonden is geraakt en in 2020 de bijdrage ‘Flora in beweging’ schreef. Als auteur is hij succesvol met boeken die alom zijn geprezen: Stadsplanten (2004), Plantenkijk/Wandelgids van Nederland (2010) en de voor de Jan Wolkersprijs genomineerde Stadsflora van de Lage Landen.

In zijn lezing komt die stadsflora tot bloei met ook nieuwe woorden/begrippen die de Van Dale hebben gehaald (laatste editie) of daarin binnenkort doorklinken: gewildgroei, tuinvlieders, voegenvullers, botanisch erfgoed en hipsterflora. Voor deze gelegenheid is de Stadsflora van Denters -via een voorintekening- met korting te verkrijgen.

Deze lezing vindt plaats in het wijkcentrum van de Kersenboogerd aan de Brederodegracht nummer 1. De zaal gaat open om 19:45 en de lezing start om 20 uur. Rond 22 uur sluiten we de avond af. Er wordt geen toegang gerekend maar een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Voor meer info en de voorintekening kunt contact opnemen met Jan-Pieter de Krijger (pr@hoorn.knnv.nl).