14 augustus 2021
Zuiderzee museum Enkhuizen

Maritiem Weekend in het Zuiderzeemuseum

Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus vindt het Maritiem Weekendplaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het programma staat bol van de maritieme activiteiten en er is voor alle leeftijden iets te beleven. Naast het muzikale programma met diverse optredens zijn er verschillende ambachtsdemonstraties en activiteiten. Van het luisteren naar stoere muzikale zeemansverhalen en het volgen van een visserijrondleiding tot een demonstratie scheepsknopen en het bewonderen van historische schepen; het belooft een gezellig maritiem weekend te worden.    

De ambachten in het buitenmuseum staan gedurende het weekend speciaal in het thema van de visserij en bij viswinkel Kampen kun je vissen uit de Zuiderzee ontdekken en herkennen. Bij de horeca kun je terecht voor een Hollandse haring met een glaasje korenwijn en vergeet vooral niet langs te gaan bij de visrokerij voor een vers gerookt visje.

Muzikale omlijsting
Liefhebbers van zeemansliederen en shanty’s kunnen tijdens het Maritiem Weekend hun hart ophalen in het buitenmuseum. Op verschillende plekken in het museum is shantymuziek te beluisteren van onder andere Onstuimig Schuim, EH3, Pekel en Ad Goossens. En ben je moe van alle indrukken, neem dan plaats in het Dijkmagazijn en luister naar de stoere muzikale zeemansverhalen door Piet Paree en Marian Nesse.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen tijdens het Maritiem Weekend tegen een kleine vergoeding aan de slag met creatieve kinderactiviteiten. Volg een workshop vis vlechten samen met de mandenmaker en vlecht een eigen vis die uiteraard na afloop mee naar huis mag worden genomen. Deze workshop is toegankelijk voor jonge bezoekers vanaf 10 jaar; we vragen een eigen bijdrage van € 3,00 per persoon. Reserveer jouw deelname aan de workshop via onze webshop, dan ben je alvast verzekerd van een plekje! Ook kunnen kinderen een klompbootje maken met getaande zeilen tegen een vergoeding van €4,50 per persoon en daarnaast kunnen ze een gratis knopenbordje maken.

Praktische informatie
Het Maritiem Weekend vindt plaats in het buitenmuseum in Enkhuizen en is toegankelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het Maritiem Weekend is voor alle museumbezoekers toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen! Reserveer wel snel online tickets, ook met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of Vriendenpas, want er geldt nog steeds een maximum aantal bezoekers in het museum.