3 september 2021
Dorpsstraat 155 in Obdam

Matt Harlan in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam

Op 3 september a.s. treedt Matt Harlan op in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink aan de Dorpsstraat 155 in Obdam.

Harlans eerste vier studioalbums werden alom geprezen door nationale en internationale Americana-muziekliefhebbers en Harlan ontving meerdere onderscheidingen voor songwriting, van American Songwriter, het Telluride Bluegrass Festival en Billboard. Hij werd zelfs uitgeroepen tot Singer-Songwriter of the Year in de Texas Music Awards 2013 en speelde naast een geweldige cast van personages (Lyle Lovett, Guy Clark) in de documentaire ‘For the Sake of the Song’.

Tijdens zijn reizen heeft Matt grote en kleine podia gedeeld met beroemde lokale muziekvrienden (Jimmy Pizzitola, Little Outfit, Gabe Wootton, Will Van Horn), Americana-grootheden (Guy Clark, James McMurtry, Steve Earle) en moderne beroemdheden (John Fullbright , Adam Carroll, Jamie LinWilson, Hayes Carll).

Matt Harlan is een eerste klasse troubadour die grossiert in prachtige, beeldende roadsongs over het leven en de dood. Zijn teksten, die zich kunnen meten met die van Van Zandt, Prine and Guy Clark, raken diep en zijn bijzondere sound valt bij een groot publiek in de smaak, getuige het feit dat hij Tivoli in Utrecht vol weet te krijgen!

Zijn veelgeroemde teksten zijn sober en puur waardoor ze het beste tot hun recht komen. Zijn muziek bevindt zich op het snijvlak tussen country en folk en zijn expressieve stem doet je denken aan Chris Smither en Chris Knight, waarmee hij uiterst effectief zijn bijzondere nummers brengt. Het laatste album van Matt Harlan ‘Raven Hotel ontving zeer lovende kritieken en ook zijn cd Best Beast’ deed het goed in de media met prachtige recensies in o.a Aloha, Heaven en OOR.

Algemene informatie

Het optreden van Matt Harlan vindt plaats op vrijdag, 3 september 2021. Aanvang 20:00 uur, de Schilderwerken De Boer zaal is open vanaf 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt, in de online voorverkoop, € 12,50 per persoon inclusief reserveringskosten. Reserveren kan via:.https://www.debrinkobdam.nl/ Kaarten aan de zaal –indien niet uitverkocht- kosten € 15,–.

Op dit concert is het coronaprotocol van toepassing welke De Brink volgt conform de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Sociaal-Cultureel Centrum De Brink Obdam is gevestigd aan de Dorpsstraat 155 in Obdam. De Brink is gelegen op slechts 150 meter afstand van het NS-station Obdam. Direct rond het gebouw bevinden zich 35 parkeerplaatsen, daarnaast zijn binnen een straal van 150 meter extra parkeerplaatsen aanwezig nabij het NS-station Obdam