31 augustus 2021
Wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1, 1628 LZ Hoorn

Meezingen bij het Hoorns Byzantijns Mannenkoor

Wil je eens meemaken wat het is om in een a capella koor te zingen, dus met alleen maar (mannen-) stemmen, zonder muzikale begeleiding? En in een taal die niet zo voor de hand ligt: het kerk-slavisch? Maar wil je ook eens meemaken wat het is om te repeteren onder een bezielende dirigent, een van de besten in zijn vak in dit land? En wil je eens genieten van de prachtige samenklanken die dat kan opleveren? Kom dan eens kijken en luisteren bij een van onze open repetities in augustus!

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor heeft de coronaperiode goed doorstaan. Vorig jaar, na de uitbraak, moesten alle concerten en kerkdiensten afgezegd worden en werden de repetities stilgelegd. Maar na een paar maanden zijn we in een open boerenschuur weer gaan repeteren, en hebben we direct een paar nieuwe stukken ter hand genomen. Helaas moesten we in november vorig jaar opnieuw stoppen, maar konden we gelukkig met on-line repetities het koorgevoel vasthouden. En vanaf eind juni repeteren we weer met elkaar in ruime, goed geventileerde kerken of zalen.

We kijken uit naar een hernieuwde kennismaking met ons publiek. En hebben daarvoor al verschillende optredens gepland in november en december. Ook voor 2022 hebben we al een aantal uitvoeringen gepland. Alleen… we kunnen daarbij wel versterking gebruiken!

Ben je een zanger die dit eens wil meemaken? Of je nu een hoge tenor stem hebt, of een lage bas, of iets daar tussenin: kom dan naar een van onze open repetities op dinsdagavond 24 of 31 augustus! We repeteren op 24 augustus in de Hervormde Kerk van Hoogwoud,Radboudstraat 1 , 1718 CA Hoogwoud. En op 31 augustus repeteren we in onze reguliere repetitieruimte in Wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1, 1628 LZ Hoorn. Beide avonden beginnen we om acht uur. Je mag je van tevoren aanmelden, maar het hoeft niet. Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie kun je mailen naar “informatie@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl’ of bellen met 0653-726706. Op onze website (www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl) vind je een aantal voorbeelden van het Slavisch-Byzantijnse repertoire dat wij zingen.