26 maart 2023
De Boterhal, Kerkplein 39, Hoorn

Mieke Marx presenteert de 42e Zondagmiddagsalon in De Boterhal

Op zondag 26 maart 2023, van 15:00 – 17:00 uur. Vrij entree

Kwetsbaarheid en vergankelijkheid

Schoonheid en verval komen samen in de huidige tentoonstelling ‘Plooien in Tijd’ in De Boterhal. ‘Wat doet tijd met materie en dus met de mens?’ is de leidende vraag.

Mieke Marx, kunstenaar en initiator van de tentoonstelling en museumdocent in o.a. het Rijksmuseum en de Hermitage in Amsterdam, laat u tijdens deze Zondagmiddagsalon intrigerende voorbeelden uit de beeldende kunst zien die van deze schijnbare tegenstrijdigheid tussen schoonheid en verval getuigen.

Daarnaast vertelt zij over haar kunstlezingen en workshops aan ouderen in verzorgingshuizen.

In de serie Zondagmiddagsalon laat Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. het publiek ‘onder de hanenbalken’ van thuishaven De Boterhal kennismaken met leden kunstenaars en andere exposanten. Zij bieden inzicht in wat hen beweegt of inspireert alsmede in werkwijze en ontwikkeling. Aansluitend praat de kunstenaar met bezoekers onder het genot van een drankje naar keuze. Met gratis koffie, thee en zelfgemaakte boterkoek. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie kunt u terecht bij Magda Frandsen, magda@boterhal.com.

De Boterhal, Kerkplein 39,1621 CZ Hoorn, www.boterhal.com, open van di t/m zo van 14.00 tot 17.00 uur

​​​​​​​De plek is helaas niet bereikbaar voor rolstoelen en/of mensen die slecht ter been zijn.