30 december 2022
Hertenkamp enkhuizen

Open Atelier “dieren in Potlood en Kwast”

Op vrijdag 30 december ben je van 13:30 – 16:00 uur welkom op de open atelier. Ellaline Tenhage staat midden in haar expositie te werken aan een nieuw schilderij. Op de tafel liggen tekenmaterialen; mooi papier en kleuren, iedereen (ook kinderen) kan mee doen.

Ellaline Tenhage is een beeldend kunstenaar uit Obdam. Op jonge leeftijd raakte ze al in de ban van het tekenen en schilderen. Op 12 jarige leeftijd verhuisde zij naar Nieuw Zeeland waar ze samen met haar familie genoot van het buitenleven. Opgegroeid in een land waar de natuur bijzonder is, was er een overvloed aan impulsen en onderwerpen om te tekenen.

In het begin werkte ze voornamelijk met potlood en aquarel verf. Dit heeft voor een goede basis gezorgd en heeft ze goed leren kijken. De laatste jaren is zij overgestapt naar acrylverf en wat vrijer werk. Ook werkt ze vaak met kleurpotlood en pastel.

Of het onderwerp nu dieren, bloemen of iets anders is, het is allemaal even boeiend om te maken. Dit resulterend in een realistisch werkstuk, met een krachtige compositie die rust en eenvoud uitstraalt. Wel moet ze toegeven dat dieren toch haar favoriete onderwerpen zijn. Waarom zij dieren heel boeiend vindt? Om op het schilderij of tekening het dier een ziel te geven, dat de ogen sprankelen en dat het dier u als kijker volgt.

Haar tentoonstelling Dieren in potlood en kwast hangt vanaf november bij Hertenkamp Enkhuizen. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en te bezichtigen tijden openingstijden dinsdag t/m zondag van 10:00 – 16:00 uur. aanvullende informatie: www.hertenkampenkhuizen.nl